BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

duminică, 7 martie 2010

Fictiune.











In ochii ei caprui se rasfrangea lumina unui rasarit de primavara.Era acasa, era singura.Defapt nu mai era ea.Statea langa fereastra si privea o strada lunga plina de masini. O lacrima ia cazut brusc pe obrazul imbujorat.Nu a putut sa doarma azi noapte.Gandul i-a zburat tot la el, tot la acele zile la acele momente pline de fericire ca avea doar vaga senzatie ca el ii apartinea ei si intr-o zi candva, vreodata totul o sa fie bine, iar el va purta numele fericirii ei.




Nimic deosebit fata de celelate zile de cand el a lasat`o singura in apartamentul acela urias.Nimic deosebit fata de celelalte zile cand patul era gol, cand sufletul ei era gol si totul din jur ii simtea lipsa.Dar ce avea sa faca? Viata mergea inainte.Timpul trecea indiferent daca el vroia sau nu sa o primeasca in viata lui. De ce a plecat? A plecat pentru ca pur si simplu i-a spus ca nu o mai vrea, ca ea nu-i pentru el si ca nu mai are ce cauta acolo. A plecat suparat trantindu`i usa in fata.




Ce putea sa faca? A trecut mai departe, a plecat sa se plimbe si-a pus paltonul cel alb imbibat inca in mirosul lui si a plecat la plimbare pe strazile agitate.Vorbea doar cu ea insasi si isi spunea mereu ca e puternica si ca va trece peste. Ca el nu a meritat-o si ca ea a facut tot ce era posbil pentru ai arata ca il iubeste. Dupa cateva luni intr-o zi cand venea din obisnuita plimbare un fulger i-a strapus tot corpul si din ochii ei caprui au inceput sa curga lacrimi siroaie.




El.Acel el care in urma cu cateva luni o lasase, o parasise, o facuse sa se simta ingrozitor era acum in fata usii. Era in mana cu o floare si plangea.A incercat sa o sarute insa fata nu l-a lasat.




L-a invitat distanta in apartament sa vorbeasca la o cafea. Baiatul i-a daruit floarea si i-a spus ca ii pare rau.Ca si-a dat seama cat de mult gresise si ca nimeni nu-l va iubi vreodata cum a facut-o ea.I-a spus ca si-a dat seama cat de importanta este ea pentru el din clipa cand in fiecare dimineata gandul ii zbura la ea.Ca nimeni nu-i acolo langa el sa-i dea de inteles ca a venit dimineata cu aroma unei cafele dulci si-o mangaiere.




Fata privind in ochii lui adanci i-a spus:"Mai bine te purtai asa decat sa fi tu insuti atunci.Poate te-am iubit prea mult, poate m-am exteriorizat prea mult, poate am fost nesuferita,poate te-am enervat de multe ori, dar prin tot ce faceam nu vroiam decat sa te tin aproape de mine.Si acum ce ai sa faci? Daca intr-o alta zi te vei trezi si-ti vei da seama ca nu sunt eu ce cautai? Ai sa ma lasi din nou?Ai sa pleci iar cu jumatate din mine ca peste cateva luni sa te intorci iar aici cu niste vorbe goale si sa lasi o lacrima sa cada pe masa? Din ce crezi ca e facut sufletul meu? Daca acum a fost sa ajungem la final trebuia sa ajungem pana la final.Nu sa vi iar aici sa-mi dai sperante.Crezi ca ai ceva de castigat daca te folosesti de femei?Poate nu vei fi ranit,nici nu te vei face de ras,dar nici nu te vei indragosti.nu castigi nimic."




Atunci baiatul realiza cat adevar a spus fata si i-a promis ca niciodata nu o va mai lasa pentru ca ea e viata lui si nu va renunta niciodata la ceva atat de pretios cum este ea.




Pe un fundal cu muzica superba pe ecranul calculatorului a aparut"Sfarsit".A fost doar un film, doar o poveste fictiva pentru ca asta niciodata nu se intampla in viata reala.Pentru ca nimic nu e ce pare a fi iar noi nu stim niciodata la ce sa ne asteptam. Disecam fiecare gest al celui pe care il iubim sau il placem in speranta ca vom gasi si cel mai mic semn ca acesta ar vrea sa te cunoasca mai bine, ca acesta te-ar lasa sa faci parte din viata lui. Facem multe prostii, ne indragostim prea usor, spunem numai tampenii , interpretam orice gest gresit .Dar facem totul in speranta ca visul nostru va deveni intr-o zi realitate.Ca acel cineva va realiza cat de mult insemni pentru el si iti va demnostra asta.




Eu te vreau pe tine? Dar ce pot sa fac? Decat sa inchid ochii si sa-mi imaginez ca suntem actori intr-un film cu final fericit, pentru ca acolo totul e asa cum as vrea eu sa se intample, pentru ca macar acolo te pot avea langa mine, pentru ca acolo imi poti spune ca ma iubesti..!

0 comentarii: